3 – dnevna vikend delavnica, intenzivna izkustvena skupina

3 – dnevna vikend delavnica, intenzivna izkustvena skupina

Tema: MOJA IDENTITETA. KDO SEM?

29. – 31. Januar 2016, Bovec

Vabim te v dolino Soče, kjer bomo zopet vzpostavili stik s seboj, naravo in drugimi. Ob kreativnih medijih bomo raziskali našo identiteto. Na delavnici bomo iskali in našli odgovore zakaj smo, kar smo, se osvobodili bremen, ki so prispevala k naši trenutni identiteti ter ugotovili kaj in kako, če sploh kaj, želimo spremeniti.

Se vam kdaj zgodi, da sploh ne veste več, kdo ste? Kaj je vaša vloga v tem svetu? Sploh živite svoje življenje ali ga živite po meri drugih, ali pa celo beži mimo vas? Se počutite nemočni, izgubljeni? V pot po kateri ste hodili sedaj, danes več ne verjamete?
Se soočate s spremembami, kot so starševstvo, partnerstvo, razhod, ločitev, odhod otrok od doma, selitev, izguba službe, izguba vam drage osebe, prisotnost bolezni, sprememba vašega telesa..? Doživljate ob tem občutke obžalovanja, krivde, dvomov, jeze, razočaranja, strahu, tesnobe…? Kaj sedaj? Kdo sem? Kako se vidim in kako me vidijo drugi? Je moj jaz ogrožen? Kam pripadam? Kje so moje korenine? Se doživljate kot razpad vaše identitete?

Identiteta določa vse to kar sem, kar čutim, kar mislim, v kar sem prepričan, v kar verjamem, s kom se družim, kako se doživljam v svojem telesu, kaj delam, kam pripadam, kakšne so moje želje, cilji, kako se sprejemam, kako se počutim, kakšne so moje osebnostne lastnosti, značaj. Identiteta so vse naše vloge, vsak dan jih živimo.Kakšno identiteto smo zgradili je odvisno od nas samih in okolja, v katerem smo odrasli in kjer živimo. Od tega je odvisno, kakšna je naša samopodoba, samozavest, naše vse splošno zadovoljstvo, kvaliteta našega življenja. Samozavest krepi našo motivacijo in nam omogoča ustvarjalnost, vse to pa nas premika v življenju.

Premike pa bomo doživeli tudi na delavnici, kjer bomo ob kreativnih medijih stopili v stik z našo identiteto. Na delavnici bomo iskali in našli odgovore zakaj smo, kar smo, je potrebno spremeniti, se razbremenili bremen, ki verjetno sploh niso naša in so nam jih naložili razni življenjski sopotniki in na ta način soprispevali k naši trenutni identiteti.

Kje? Bovec, na izredni lokaciji sredi neokrnjene narave, na sončni legi, z razgledom na smaragdno Sočo.

Zakaj Bovec?  Omogoča nam zadosten umik iz domačega okolja in s tem večjo distanco in lažjo prepustitev toku dogajanja. V uri in pol se prestavimo iz vsakodnevne rutine v mirnejši svet, kjer se bo čas za tri dni ustavil. Okolje nudi odlično povezavo človeške biti s čisto pristno naravo in tako se čustvena dimenzija hitreje odpre in je proces bolj učinkovit. Skupina pa deluje bolj povezano in vezi bolj poglobljene, kolikor posameznik zmore. Užitki v naravi, gibanje, svežina, omogočajo boljši stik s sabo, svojim telesom, čustvi, umom in duhom.

Kaj lahko pričakujem? Glede na dinamiko in potrebe članov skupine bom izbrala različne tehnike in metode dela. Namen umika v svet, kjer lahko pozabite na vse okoli sebe je ta, da se lahko usmerite izključno in predvsem vase. Gibanje v naravi, sproščanje, glasba in drugi kreativni načini nam bodo v pomoč pri raziskovanju in čutenju naše identitete, lastnega telesa, spoznavanju njegovih kapacitet in soočanju s samim seboj.

Razvajali se bomo z zdravo, lokalno prehrano, gibanjem, naravo in terapevtskim delom, delom na sebi, ki bo strokovno vodeno. Vse skupaj nas bo popeljalo do uvidov, čutenja, razumevanja in nam dalo možnost za prijeten, razbremenjen povratek v domače okolje.

Komu je delavnica namenjena? Na delavnici je dobrodošel vsak, ker je tema zelo široka. Vabljeni vsi, ki se dolgočasite, si želite novih izkustev, spoznanj, užiti naravo, premakniti pogled, ste radovedni in raziskovalsko naravnani. Pa tudi tisti, ki ima občutek, da ne ve kdo je, da se je na poti nekje »zataknil«, izgubil, ima občutek krivde, nemoči, razočaranja in vrtenja v začaranem krogu.

Prednost delavnice je celostni pristop, torej na različnih nivojih: telesnem, čustvenem, razumskem, duhovnem, saj le tako lahko v sebi naredimo zdrave premike. V skupini se posamezniku ni potrebno aktivno izpostaviti, del skupine je že s samo prisotnostjo, čeprav je »samo« opazovalec, pa si od skupine lahko veliko vzame in ji lahko tudi veliko da.

Program vključuje:

 • psihoterapevtsko delavnico, kjer je terapevtsko delo razporejeno skozi vse tri dni,
 • dve nočitvi v prijetni leseni, arhitekturno zanimivi hiši, na vrhunski, sončni lokaciji, z razgledom na smaragdno Sočo in zasnežene hribe,
 • 1 x gibanje v naravi v povezavi s terapevtskim delom (izbor aktivnosti odvisen od vremena in povezave s tematiko delavnice)
 • tekom celega vikenda poskrbljeno za zeliščne čaje, sadje in zdrave prigrizke.

Prehrana ni vključena v ceni. V praksi se je namreč izkazalo, da je zelo dobrodošlo skupno kulinarično ustvarjanje, zato je prehranski del stvar dogovora in želja udeležencev, kar skomuniciramo pred samim pričetkom delavnice. Za kosila in večerje je dovolj časa tudi za obisk bližnje restavracije. Pred pričetkom delavnico predlagam, da se udeleženci dogovorite o možnosti skupnega prevoza.

Urnik:

petek, 29. januar:

 • 17:00-20:00 uvod v delavnico
 • ob 20:00 večerja, po večerji možnost savne ali masaže*

sobota, 30. januar:

 • 8:00 do 9:00 zajtrk
 • 9:00 do 12:00 delo s telesom, aktivnost zunaj
 • 12:00 do 15:00 čas za kosilo in počitek
 • 15:00 do 19:00 terapevtsko delo, priložnost za individualno delo
 • 20:00 večerja, po večerji prosto

nedelja, 31. januar:

 • 8:00 do 9:00 zajtrk
 • 9:00 do 13:00 terapevtsko delo in zaključevanje
 • 13:00 čas za kosilo

*obisk savne in masaže ob vašem doplačilu.

Cena:    180 EUR na osebo z vključenim spanjem.

Ob prijavi in plačilu delavnice vašega prijatelja, osebe, kateri ste vi priporočili obisk delavnice, vam omogočamo dodatni 10 % popust, torej je cena za vas 162,00 EUR.

Prijava na e-mail alenka@dovolimo.si. Prijava je veljavna ob plačilu kotizacije v višini 80,00 EUR. Razliko udeleženec poravna pred začetkom delavnice. Možno je tudi plačilo na 3 obroke s tem, da je prvi obrok 60 eur poravnan do 20.01.2016, drugi 60 eur do 29.01.2016 in tretji obrok 60 eur do 29.02.2016.

Plačilo: nakazilo na račun DOVOLIMO.SI Psihoterapija, svetovanje in zdravo življenje, Alenka Okorn s.p., odprt pri DBS d.d. SI56 1913 0501 0856 303.

Zadržujemo si pravico do odpovedi delavnice v primeru premajhnega števila udeležencev ali iz drugih objektivnih razlogov. V tem primeru bodo predplačila seveda vrnjena.