O MENI

Na psihoterapiji sem se znašla nekje pri starosti 30 let, ko sem postajala vedno bolj nezadovoljna, z občutkom, da stojim na mestu, z razočaranjem nad svojo izbiro poklica in zmedo v takratnem partnerskem odnosu. In kot pravi stari rek, učitelj pride, ko je učenec pripravljen, se je tudi meni odprlo in ugotovila sem, kaj bo moja poklicna pot. Tako sem leta 2007 začela s študijem Propedevtike v okviru Slovenske krovne zveze za psihoterapijo in Univerze Sigmunda Freuda z Dunaja in nadaljevala izobraževanje na Inštitutu Fritz Pearls, smer integrativna terapija, pod vodstvom večkratnega doktoranta Hilariona Petzolda. Vzporedno sem nadaljevala svoj lastni proces v urah individualnih in skupinskih terapij, življenjski proces, ki ni nikdar končan.

Živim polno in živo. Rada sem mama, hči, partnerica, sestra, teta. Ogromno je vlog in vse so izzivi in preizkušnje, ki hkrati dajejo možnost za napredovanje in rast. Prijateljica, ki se raje kot v lokalu, družim med gibanjem na kakšnem hribu, kolesu, snežnih strminah, kjer zrak lahko vdihnem s polnimi pljuči. O tej živosti govorim. Ko lahko ure in ure uživam v prečudoviti naravi, z vsemi svojimi čuti. Za protiutež pa z veseljem kdaj v mestnem vrvežu obsedim in opazujem ljudi, okolje, dinamiko. Lepo je biti prisoten in se zavedati sokreiranja vsega, kar je. Rada imam ljudi in delo z njimi me navdušuje.

Ker sama aktivno živim v stiku z naravo in gibanjem in namenim skrbi zase na prehranskem in gibalnem delu veliko pozornosti, prenašam to tudi v svoje delo. Green Therapy je odlična terapevtska veja, ki zelo pomaga pri različnih težavah in dviguje kakovost življenja posameznikov, družin in širše družbe, kar potrjujejo tudi raziskave. Smo živa bitja in sposobni premikati gore, kaj šele sebe. Zato se terapevtske ure ne izvajajo vedno v prostoru, še posebej skupinsko delo se pogosto odvija zunaj, v naravi. Delo s skupinami je moja strast, sem dinamična oseba in v skupinah so premiki in spremembe lahko hitrejše, intenzivnejše in tu se še posebej izrazi moja kreativnost, kapaciteta sledenja dinamike skupine, sposobnost uglaševanja na člane skupine, sposobnost hitrih in učinkovitih odzivov. Moč skupine ima preprosto svoj čar.

ETIKA IN PSIHOTERAPEVTSKI DOGOVOR

V začetni fazi psihoterapije klient in terapevt skupaj določita terapevtske cilje; možne rešitve problema ali spremembe, ki bi jih rad v terapevtskem procesu dosegel klient. Skleneta psihoterapevtski dogovor. Psihoterapevtski dogovor vsebuje tudi  psihoterapevtska pravila, ki so pogoji za izvajanje psihoterapije:

  • vsebina terapevtskih srečanj je strogo zaupna. Terapevt spoštuje kodeks   psihološke etike in varuje vse osebne podatke klienta. To pravilo terapevt krši le v primeru, ko oceni, da je ogroženo življenje klienta ali drugih ljudi. O nevarnosti terapevt obvesti klientovega osebnega zdravnika in klientove svojce,
  • klient v obdobju psihoterapevtskega procesa jemlje le predpisana zdravila po navodilih lečečega zdravnika,
  • klient pride na terapevtsko srečanje trezen,
  • seansa se plačuje sproti,
  • klient je opravičen plačila, če odpove terapevtsko srečanje vsaj 2 dni pred dogovorjenim terminom; v nasprotnem primeru, plača polovično ceno seanse, izjema so dogodki višje sile (bolezen, nezgoda, smrt),
  • komunikacija poteka v vzdušju medsebojnega spoštovanja, v varnem prostoru.