3 – dnevna vikend delavnica, terapevtska skupina za osebnostno rast <br> 18.- 20.12.2015

3 – dnevna vikend delavnica, terapevtska skupina za osebnostno rast
18.- 20.12.2015

Tema: Kako lahko še bolje poskrbim zase? 

18. – 20. december 2015, Bovec

December je čas za veselje, druženje in praznovanje. Čas pričakovanj. Hkrati pa čas za pregled leta, ki je za nami. V vsakem primeru, če smo, ali pa nismo najbolj zadovoljni s trenutnim stanjem in preteklim letom, bomo le temu dali čustveno komponento, ozavestili ključne vsebine in vse skupaj postavili v perspektivo za naprej. Na delavnici si bomo dali priložnost se umiriti, pogledati vase, se nagraditi za naše “dosežke” preteklega leta in vnesti svežino, novo energijo in nova znanja za naprej.

Se vam dogaja, da se zbujate utrujeni, kljub temu, da ste se odpravili v posteljo dovolj zgodaj? Želite spremeniti svoje navade, kot so gledanje televizije, brezciljno jadranje po internetu, prenajedanje v večernih urah in tolažba čustvene praznine s hrano? Ste razmišljali o vzpostavitvi novih navad, ki prinašajo umiritev in stik s seboj, harmonijo v odnosih, polnost doživljanja v krogu vam dragih oseb?

Se pogosto konec dneva počutite utrujeni, izmučeni, z občutkom, da drugi od vas zahtevajo preveč, pa naj bo to na delovnem mestu, ali v družini? Pogrešate sebe? Pogrešate prijatelje, pogovor, razumevanje? Imate občutek, da vam stvari uhajajo izpod nadzora, da ne zmorete več, se utapljate v vsakodnevni rutini med vsemi obveznostmi?

Bi se radi počutili ljubljeno, sprejeto in se želite znebiti nenehnega premlevanja problemov in težav, povezanih z očitki, bežanjem pred seboj,  z iskanjem krivcev zunaj sebe? Se pogosto ujamete v negativnih mislih, ki vas peljejo do občutkov, da se ne da nič spremeniti? Ste pripravljeni vzpostaviti nove vzorce in razvijati ljubezen do sebe? Dopuščate vsaj kanček možnosti, da ste vredni polne ljubezni?

Želite postati bolj vitalni v telesu, umu, čustvovanju? Si želite biti bolj všeč in poskrbeti za boljše psihofizično stanje? Karkoli to že je, lahko je povezano s kilogrami, splošnim počutjem, vzdržljivostjo, uravnavanjem stresa, se bolj zdravo hraniti, se naučiti zdrave življenjske navade prenašati na vam drage osebe? Hkrati pa se soočate z občutki nemoči, odlašanjem, si postavljate nerealne cilje in sledi nato razočaranje, ker le-teh niste dosegli?

Vse to in še več, so teme naše delavnice.

Kje? Bovec, na izredni lokaciji sredi neokrnjene narave, na sončni legi, z razgledom na smaragdno Sočo.

Zakaj Bovec? Ker nam omogoča primeren, zadosten umik iz domačega, nam znanega okolja in s tem večjo distanco in lažjo prepustitev toku dogajanja. V uri in pol pobegnemo iz vsakodnevne rutine in prehitrega tempa življenja v drugačen, mirnejši svet, kjer se bo tempo za tri dni upočasnil, poiskali bomo stik s seboj in napolnili svoje baterije. Že ambient sam nudi odlično povezavo človeške biti s čisto pristno naravo in tako se čustvena dimenzija hitreje odpre in je tako proces bolj učinkovit. Skupina pa deluje bolj povezano in vezi med udeleženci bolj poglobljene, kolikor je posameznik tega sposoben, željan. Okolje nudi ogromno možnosti za gibanje in užitke v naravi, ki nam omogočajo boljši stik s sabo, svojim telesom, čustvi, umom in duhom.

Kaj lahko pričakujem? Pobeg v svet, kjer lahko pozabite na vse okoli sebe in misli usmerite izključno in predvsem vase. V svet, kjer vam omogočimo prijeten ambient, bivanje v udobni, čarobni leseni hiši, z vključenimi lokalnimi kulinaričnimi užitki, stik s čudovito naravo in osebnostno rast. Nova poznanstva, ki se lahko v prijetnem in varnem okolju razvijejo v dolgoročna prijateljstva. Razvajali se bomo z zdravo, lokalno prehrano, gibanjem in terapevtskim delom, delom na sebi, ki bo strokovno vodeno. Vse skupaj nam bo dalo možnost za prijeten, razbremenjen in lahkoten povratek v domače okolje. Vodilo delavnice je harmonija in dobro počutje telesa in duha. Gibanje v naravi, sproščanje, glasba in drugi kreativni načini nam bodo v pomoč pri zavedanju in čutenju lastnega telesa, spoznavanju njegovih kapacitet in soočanju s samim seboj.

Komu je delavnica namenjena? Na delavnici je dobrodošel vsak, ki ima občutek, da mu dnevno primanjkuje časa zase in ga je tempo vsakdanje rutine pripeljal do občutka naveličanosti, nezadovoljstva, osamljenosti, napetosti, razdražljivosti, konfliktnosti, obupa. Ima občutek, da mu je leto ušlo, je odlašal in bi lahko zase poskrbel bolj kvalitetno in tako lažje ohranjal čustveno stabilnost, ravnovesje. Dobrodošel je vsak, ki razmišlja, da je sedaj pravi čas storiti nekaj zase in želi v novo leto vstopiti z novo perspektivo, brez stresa, pomirjeno, se za nekaj dni ustaviti, pogledati vase, se soočiti sam s seboj in začrtati pot, ki bo omogočala sebe postaviti na prvo mesto, nesebično, prijazno do sebe in drugih. Prednost dela v skupini je ta, da se posamezniku ni potrebno aktivno izpostaviti, del skupine je že s samo prisotnostjo, čeprav je »samo« opazovalec, pa si od skupine lahko veliko vzame in ji lahko tudi veliko da. V svojem okolju pa zaživi bolj polno in sam sebi postane prijatelj.

Program vključuje:

  • psihoterapevtsko delavnico, kjer je terapevtsko delo razporejeno skozi vse tri dni,
  • dve nočitvi v prijetni leseni, arhitekturno zanimivi hiši, na vrhunski, sončni lokaciji, z razgledom na smaragdno Sočo in zasnežene hribe,
  • 2 x zajtrk, 2 x kosilo, 2 x večerja; za kosila in večerje bo poskrbljeno v bližnji restavraciji z lokalno kulinariko,
  • 1x gibanje v naravi (izbor aktivnosti odvisen od vremena in povezave s tematiko delavnice)
  • tekom celega vikenda poskrbljeno za zeliščne čaje, sadje in zdrave prigrizke.

Urnik:

petek, 18. december:

17:00-20:00 uvod v delavnico
20:00 večerja, po večerji možnost savne ali masaže*

sobota, 19. december:

8:00 do 9:00 zajtrk
9:00 do 12:00 delo s telesom, aktivnost zunaj
12:00 kosilo, prosto do 15:00
15:00 – 19:00 terapevtsko delo, priložnost za individualno delo
20:00 večerja

nedelja, 20. december:

8:00 do 9:00 zajtrk
9:00 – 13:00 terapevtsko delo in zaključevanje
14:00 kosilo

*obisk savne in masaže ob vašem doplačilu.

Cena paketa:    znižana iz 240 EUR na 180 EUR na osebo (promo v decembru)

Ob prijavi in plačilu delavnice vašega prijatelja, osebe, kateri ste vi priporočili obisk delavnice, vam omogočamo dodatni 10 % popust, torej je cena za vas 162,00 EUR.

Prijava na e-mail alenka@dovolimo.si. Prijava je veljavna ob plačilu kotizacije v višini 80,00 EUR. Razliko udeleženec poravna pred začetkom delavnice. Možno je tudi plačilo na 3 obroke s tem, da je prvi obrok 60 eur poravnan do 16.12.2015, drugi 60 eur do 16.01.2016 in tretji obrok 60 eur do 16.02.2016.

Plačilo: nakazilo na račun DOVOLIMO.SI Psihoterapija, svetovanje in zdravo življenje, Alenka Okorn s.p., odprt pri DBS d.d. SI56 1913 0501 0856 303.

Zadržujemo si pravico do odpovedi delavnice v primeru premajhnega števila udeležencev ali iz drugih objektivnih razlogov. V tem primeru bodo predplačila seveda vrnjena.